Dijagnostika prodaju spašava!

Dijagnostika prodaju spašava!

Kažu kako su u medicini kvalitetna dijagnostika i pravovremeno dijagnosticiranje ključni za uspješno liječenje...

Ništa drugačije nije u prodaji usluga (i prodaji općenito)!

E, sad - tu leži kvaka!

Mnogi koji se bave prodajom usluga (pogotovo u situacijama kad se prodaju kompleksne ili individualne usluge) pokušavaju prodati time što će odmah krenuti u prezentaciju usluge bez dijagnostike...

Zamislite slijedeću situaciju: dolazite kod vašeg liječnika na redovit zdravstveni pregled. A liječnik će kao iz topa i bez analize vašeg zdravstevnog stanja reći slijedeće: "Mogu vas poslati kod urologa, neurologa, proktologa, otorinolaringologa, kardiokirurga, psihijatra... Mogu vam prepisati: penicilin, ampicilin, karbencilin, cefalosporin, vankomicin, streptomicin, rifampicin...". Kako biste reagirali?!

Pretpostavljam da biste bili u čudu i pitali se što radite kod ovog liječnika koji bi vas predao na milost i nemilost čitavoj čovječanstvu poznatoj medicini!

Eto - sad znate kako se otprilike osjeća klijent kojem netko počne pričati o svemu što se nudi od usluga prije nego što je osoba koja prodaje uopće saznala što treba klijent i treba li on uopće nešto!

Moj savjet: drž'te se onog što dobri liječnici rade... A oni postavljaju brdo pitanja a zatim postavljaju dijagnozu!

Za dobru dijagnostiku potrebna su dobra, promišljena i ciljana pitanja.

Kako doći do tih pitanja? Tu nema prečica i lakih načina. Sa mojim klijentima znam provesti i po dva dana i treninga kako bi definirali nešto što ja zovem "Katalog prodajnih pitanja". Navedeni katalog služi upravo za kvalitetnu dijagnostiku i od ključne je važnosti.

Želite znati više o tome kako napraviti i vaš katalog prodajnih pitanja?

Kontaktirajte me - bit će mi drago pomoći vam!