Omiljeni

Omiljeni

Jeste li toliko omiljeni vašim klijentima da će se za usluge koje nudite prvo radije obratiti vama nego konkurenciji? Hoće li radije poslušati vaše savjete od savjeta konkurencije?

Jeste li omiljeni "uslugaš"/prodavač vašim klijentima?

Poradite na slijedećim područjima i postanite omiljeni "uslugaš" vašim klijentima:

Pokažite da vam je stalo do klijenata

Pokažite klijentima da vam je stalo do njih i da ih ne uzimate zdravo za gotovo. Svatko će vas cijeniti ako se u komunikaciji s vama bude osjećao kao ravnopravna osoba u odnosu kupac-prodavač. Nitko ne želi biti krava muzara u očima svojeg prodavača. Pošaljite klijentima poruke zahvale, čestitajte im blagdane i rođendane, pripremite popuste za vjerne klijente i jednostavno im pokažite da ih cijenite.

Budite "Speedy Gonzales" u komunikaciji s klijentima

U što kraćem roku odgovarajte na pozive, poruke i e-mailove. Svatko želi pažnju odmah i sad, nitko ne želi čekati. Odgovorite na upite čak i kada nemate konačan odgovor, samo dajte do znanja klijentima da ste ih čuli te da radite na rješenju njihovog problema.

Budite brzi i široke ruke u pridavanju pažnje svojim klijentima, jer ako nećete vi vaša konkurencija sigurno hoće.

Shvatite ozbiljno svaku povratnu informaciju vaših klijenata

Pozorno slušajte bilo da klijent za vas ima pohvalu, pokudu ili samo prijedlog. Svaka povratna informacija vaših klijenta vam može pomoći da izgradite još bolje poslovanje i usluge.

Ne davite

Jeste li se educirali o najboljim metodama kojima ćete nastaviti komunikaciju s klijentima?

Ako niste, učinite to! Tanka je linija između poklanjanja pažnje i klasičnog "udava".

Budete li stalno zvali klijenta ili mu slali e-mailove s namjerom da ubrzate prodaju, od te iste prodaje neće biti ništa.

Imajte poštovanja u komunikaciji s klijentima i dajte im prostora, uvijek budite tu za njih ali ih nemojte daviti i puno bolji prodajni rezultati vas očekuju.

Istina je da su neki ljudi rođeni za prodaju i odnose s ljudima, no to vas nikako ne smije spriječiti u nastojanjima poboljšanja svojih komunikacijskih vještina. Čak i rođeni prodavači su svjesni da trebaju stalno raditi na ovim područjima. Budite svjesni ovih savjeta te ih trenirajte svakodnevno.