Bulls

Bulls

Ne dopustite da vaši klijenti umjesto na vaša vrata, u potrazi za dobrom uslugom pokucaju na vrata konkurencije. Potrudite se biti uvijek biti barem jedan korak ispred konkurencije.

Evo i nekoliko načina kako:

1. Poznajte svoje klijente jer se vremenom se njihove želje i potrebe mijenjaju. Saznajte što ih to trenutno zanima možda su to niže cijene ili pak novi trendovi i proizvodi u branši kojom se vi bavite.

2. Poznajte konkurenciju! Poznavanjem konkurencije, načina njihovog poslovanja te usluga koje nude će vam pomoći kako biste mogli definirati, što je to po čemu bi se vi mogli razlikovati od ostatka.

Različitost je faktor zbog kojeg će klijent pokucati na vaša vrata, ponuda koju samo vi nudite i nitko drugi.

3. Pazite na svoj imidž. Osvrnite se malo na svoj postojeći imidž u online segmentu ( web stranice, profili na društvenim mrežama) i offline (vizitke, izgled poslovnog prostora, prezentacija usluga). Pogledajte je li način prezentacije navedenih segmenata zastario i trebate li ga renovirati i poboljšati. Poručujete li svojim imidžom poruku koju želite poručiti.

4. Ne zaboravite svoje vjerne klijente. Budite zahvalni što imate klijente koji vam se stalno vraćaju te im pokažite da ih cijenite. Prema vjernim klijentima budite fleksibilni te im budite uvijek spremni izaći ususret s nekom posebnom ponudom.

5. Proširite ponudu proizvoda i usluga. Koji su to proizvodi i usluge koje bi mogle zanimati vaše klijente, a koje ja ne nudim? Kada si odgovorite na to pitanje znat ćete koje proizvode i usluge trebate uvesti u svoje poslovanje.

6. Budite najbolji poslodavac. Zadovoljstvo vaših djelatnika bi vam trebala biti od važnosti jer su oni ti koji su u kontaktu s klijentima. Ako je djelatnika zadovoljan to zadovoljstvo će prenijeti na klijenta, a tada će i klijent biti zadovoljniji uslugom.

7. Investirajte u budućnost. Istražite koji su trendovi u dolasku, a koji se tiču vašeg poslovanja. Budite spremni na promjene i ulaganja već sada kako bi u budućnosti ostali ispred konkurencije.