Božidar Jagunec vlasnik je grafičkog obrta Grafolux iz Zagreba. Iako se gospodin Jagunec ne bavi uslužnom djelatnošću, kolege "uslugaši ipak mogu naučiti nešto i od proizvođača i prodavača specifičnih proizvoda.

Evo priče: Grafolux je grafički obrt osnovan 1992 g. Izrađujemo alate za strojno rezanje papira i pružamo usluge grafičke dorade. Grafička dorada je završna faza izrade grafičkog proizvoda. Svrha grafičke dorade je oblikovanje grafičkih proizvoda za svakodnevnu uporabu. Tu spada štancanje, biganje, perforacija, ricanje, blindruk ili slijepi tisak.

Od 2005. Godine smo pokrenuli cjelokupni program kutija različitih dimenzija i dizajna koji zadovoljava potrebe transporta i estetike. Kutija za pakiranje nije samo kutija koja je dovoljno velika da u nju stane proizvod. Iskustvo nam je pokazalo da iako ambalaža kao takva, na kraju završi u smeću, njen je izgled vrlo važan primatelju poklona ili kupcu proizvoda. Zato smo kroz godine djelovanja osmislili cjelokupni program kutija različitih dimenzija i dizajna koji zadovoljava potrebe transporta i estetike.

U slučaju da u ponudi niste uspjeli naći zadovoljavajuću kutiju, kroz razgovor možemo doći do informacija koje nas vode u osmišljavanju i dizajnu nove kutije koja će zadovoljiti upravo Vaše potrebe. Široka ponuda kutija za razne namjene, osigurala nam je veliki broj zadovoljnih kupaca, bilo da se radi o jednoj ili stotinama kutija. Sav repromaterijal nabavljamo u Hrvatskoj, kutije su od kvalitetnog mikrovala, uvjeti poslovanja i cijene pristupačne i još kad znate da kupnjom podupirete hrvatski proizvod i ručni rad, zadovoljstvo kupnje bi trebalo biti još i veće.

Mali i srednji hrvatski proizvođači čiji proizvodi nisu namjenjeni masovnoj produkciji i prodaji već su izrađeni u malim serijama ili kao unikati su prepoznali u nama partnera koji ih hoće, može i zna pratiti odgovarajućom ambalažom u kvalitetnoj prezentaciji proizvoda. I na to smo ponosni!