Bez para nema muzike - niti marketinga!

Bez para nema muzike - niti marketinga!

Drage čitateljice i čitatelji - kratko i jasno: želite li kvalitetan marketing?

ULOŽITE NOVAC!

Da, mogućnosti za ulaganje u marketinške aktivnosti danas su raznovrsnije, učinkovitije i pristupačnije nego ikad prije.

To ne znači da vam novac ne treba. Npr. Facebook je istovremeno jedan od najboljih marketinških i prodajnih alat ikad... Ali, ako ne "boostate", ako se ne oglašavate, ako ne radite na dizajnu vašeg "fan pagea" - onda kao da ga niti ne koristite. A za sve navedeno potreban je novac.

Da, marketing košta.

Ali, kako ćete se inače razlikovati od konkurencije za koju sam siguran da je imate? Kvalitetom vaše usluge? Nije dovoljno jer to imaju i drugi - ili to misle vaši potencijalni klijenti koji troše svoj novac negdje drugdje.

Da, nemate baš puno novaca za marketing.

Ali, ako ga ne budete našli, imate ćete još manje novaca - općenito...

Da, nemate baš puno vremena za marketing.

Hmmm, a što da vam kažem na to? Ako ste mikropoduzetnik "uslugaš" onda vam je radno vrijeme OD - DO što znači da radite po čitav božji dan. U tom slučaju dobro analizirajte sve što radite i izbacite "uljeze" - sve one aktivnosti koje su manje važne od redovitog bavljenja marketinškim aktivnostima. Sjećam se nekadašnjih vremena kad je moj radni dan trajao 12 do 16 sati. U prvih 12 sati nisam mogao ništa "izbaciti" pa sam sljedeća 4 sata radio na marketingu.

Sve dok mi upravo marketing nije omogućio da zaradim više i zaposlim osobu koja sad radi marketing za mene.

Dakle pravilo je jednostavno:

1. Prvo novac u marketing

2. Onda novac iz marketinga

Držite se ovog pravila!