Znate li da u 21. stoljeću, visoko tehnološkom i informatičkom dobu, postoje "uslugaši" koji se i dalje opiru promjenama. Negiraju ogroman utjecaj interneta, društvenih mreža i svih mogućih pojava koje su danas gotovo neophodne za zdravo postojanje nekog poslovanja.

Znate li da još uvijek postoje uslužna poslovanja koja uopće nemaju nikakav oblik web stranice, a kamoli da pričamo o nekakvoj strategiji u korištenju interneta.

Onda opet, postoji dio poduzetnika u uslužnim djelatnostima koji su pokušali koristiti internet i društvene mreže, čak su i unajmili neku digitalnu agenciju da radi za njih internet marketing i oglašavanje. Ono što su znali dobiti jest velik trošak i nikakve rezultate.

Znam za jednog poduzetnika koji je u godini dana uložio 600.000 kn u Facebook i oglašavanje, a rezultat je bi jedan novi inozemni klijent. JEDAN!! Nije ni čudo da će on i slični, sljedeći put deset puta razmisliti o unajmljivanju digitalne marketinške agencije.

Ono što je zajedničko prvima i drugima je neznanje. Jedni ne znaju ništa o internetu, društvenim mrežama i internet oglašavanju i zato nemaju nikakvu ideju na koji način to funkcionira. Samim time misle da nemaju razlog koristiti internet u marketinške svrhe. A ovi drugi su se zbog neznanja izložili "farbanju" od strane takozvanih "internet stručnjaka".

Međutim, na internetu već duže vrijeme postoji jedan besplatan alat koji će poslužiti poduzetnicima u uslužnim djelatnostima u shvaćanju interneta i dobivanju prave slike o funkcioniranju.

Ovaj alat se zove "Digitalna Garaža" i izdao ju je Google u svrhu educiranja poduzetnika. Ovaj alat je potpuno besplatan.

Ono što vi morate napraviti jest:

1. Otići na ovu stranicu

2. Prijaviti se putem emaila ili google računa

3. Označite razlog zbog kojeg ste pokrenuli ovaj tečaj

4. Označite cilj poslovanja – ovaj koji je na slici sasvim je dovoljan

5. Krenite s učenjem

Ovaj besplatan alat za učenje preporučujem svim poduzetnicima u uslužnim djelatnostima koji žele povećati prodaju usluga. Google će vas educirati i pomoći da shvatite u čemu je tolika fama oko internet marketinga.

Nadam se da će vam ovaj alat pomoći. Bez obzira hoćete li sami kasnije raditi marketing ili ćete platiti profesionalcima, stečeno znanje će vam u svakom slučaju koristiti.