6 koraka kako uništiti vlastiti biznis!

6 koraka kako uništiti vlastiti biznis!

Po svim relevantnim istraživanjima, ljudi vole čitati tekstove koji imaju naslove poput našeg. "Korak" je očito važna riječ jer sugerira jednostavnost, brzinu i preglednost.

Pa eto, iskoristit ću ovaj fenomen kako bih Vas upoznao sa vrlo jednostavnim, brzim i preglednim načinom kako možete UNIŠTITI vlastiti uslužni biznis. Radi se, naime, o provjerenim principima i tehnikama satiranja poslovanja koje sam imao priliku vidjeti u hrvatskoj praksi. Pa ako vam je do uništavanja vlastitog biznisa, krenimo redom:

1. Provedite vrijeme uglavnom radeći u biznisu, a nikako ili jako malo "na" biznisu!

Većina poduzetnika "uslugaša" su mikro-poduzetnici - takvi će i ostati.  U takvim okolnostima, ako želite učinkovito upropastiti biznis, nemojte raditi na razvoju poslovanja, vlastitom educiranju, savladavanju novih tehnologija. Neuspjeh - garantiran!

2. Ako imate djelatnike - nemojte ih osnaživati!

Imati djelatnike znači imati zadatak njihovog razvoja kako bi postali samostalni u djelovanju, a čime biste vi imali više vremena za rad "na" biznisu. Nemojte ih stoga osnaživati, učiti ih i razvijati kao djelatnike. To je siguran put u uspjeh - a to sigurno ne želimo!

3. Internet - ne treba vam!

Poduzetnik "uslugaš" koji želi uspješno uništiti vlastiti biznis bježi od interneta i svega što internet pruža kao vrag od tamjana!

4. Marketing - ne treba vam!

Marketing je za ljude koji žele biti uspješni u privlačenju novih klijenata. Vama? Ne dao bog većeg zla!

5. Ako ste ozbiljni u namjeri uništavanja vlastitog biznisa onda nemojte raditi na vlastitim prodajnim vještinama!

Uspješna komunikacija, kvalitetno predstavljanje ponude, upravljanje primjedbama, analiza potreba klijenata... Sve su to pojmovi vezani za povećanje količine novaca u vašoj blagajni i stabilno prodajno poslovanje. Prema tome, ignorirajte ih!

6. Nemojte se razlikovati od drugih konkurenata! Trudite se biti potpuno isti kao i oni. Razlikovanje vodi u uspjeh, a to ne želimo!

Eto... Ako se prepoznajete u nekim od navedenih koraka - čestitam! Na sigurnom ste putu do neuspjeha vašeg biznisa!