5 najčešćih marketinških grešaka koje čine mali poduzetnici!

5 najčešćih marketinških grešaka koje čine mali poduzetnici!

Za uspjeh vašeg poslovanja osim kvalitetne usluge od presudne važnosti je dobar marketing. Odlične marketinške strategije od vašeg malog poslovanja mogu napraviti "veliki biznis". No, svi znamo da dobar marketing košta.

Kao mali "uslugaši" svjesni smo da nas svaka marketinška greška može skupo stajati. Zato provjerite listu najčešćih marketinških grešaka kako ne biste ostali praznog novčanika.

Gledate na marketing kao na trošak, a ne kao na investiciju

Marketing je kao živo biće. Traži našu pažnju, te ulaganje vremena i sredstava kako bi donijelo željene rezultate.

Kako se dobri marketinški rezultati vide tek nakon određenog vremenskog perioda, na početku vam se može činiti kako je marketing samo još jedan trošak. Ali budite svjesni kako je marketing investicija jednaka bilo kakvoj drugoj investiciji u vašem poslovanju.

Pokušavate biti prisutni na svim online kanalima

Bilo bi odlično kada bi smo mogli biti jednako prisutni na svim društvenim mrežama. Došli bismo u kontakt s većim brojem potencijalnih klijenata i time si povećali zaradu i poboljšali poslovanje.

Ali jednostavno nije moguće biti posvuda. Možete probati, ali ne preporučam.

Radije se usredotočite na nekoliko online kanala koji vam najbolje odgovaraju i tu gradite kvalitetan odnos s potencijalnim klijentima.

Kasnije, kada budete imali više vremena i sredstava, proširite svoju prisutnost na daljnje kanale koje smatrate korisnim.

Uvjereni ste kako će vas SEO stručnjaci staviti na prve stranice Googleove tražilice

Ovo uvjerenje ima temelja ako posjedujete web stranicu koju sustavno obnavljate te na kojoj nudite kvalitetan sadržaj vezan uz vaše poslovanje. U protivnom, unajmljivanje stručnjaka za SEO optimizaciju bit će vam nepotreban trošak.

Ne ističete se kvalitetom usluge

I sami znate kako je konkurencija velika u svakoj branši uslužne djelatnosti. Zato se treba zapitati:

Po čemu su moje usluge toliko specifične?

Što je to što me izdiže iznad konkurencije?

Zbog čega bi se netko odlučio koristiti moje usluge?

Ako ne možete odgovoriti na ova i slična pitanja nećete moći kreirati dobru marketinšku kampanju koja će privući nove klijente.

Svojim uslugama ciljate pogrešnu publiku

Treba paziti da svi vaši marketinški napori ne odu uzalud ciljajući pogrešnu publiku koja nema niti interesa niti novca za naše usluge. Da bi naši marketinški napori urodili plodom moramo znati koji su naši ciljani klijenti te gdje se oni nalaze.

Tako ćemo znati gdje moramo uložiti svoj trud te ćemo znati na koje načine možemo doprijeti do naših ciljanih klijenata.