Blogiranje je domena content marketinga u koju ćemo kao poduzetnici i poduzetnice najprije i najlakše ući jer jedino što nam treba jest tipkovnica i misao koju želimo prenijeti. Dok druga dva vida sadržaja, slikovni i video izbjegavamo jer nam se čine prekompleksni te mislimo kako je za stvaranje odličnog slikovnog sadržaja potrebno jako puno vremena.

No, na svu sreću nije tako. Internet je promijenio sve te je čak i nama "dizajnersko hendikepiranim" osobama omogućio brzo i lako kreiranje lijepog i korisnog vizualnog sadržaja. Bilo da se radi o infografikama, statistikama, dijagramima, hodogramima te bilo kojem drugom vidu vizualnog sadržaja.

U današnjem blog tekstu ću podijeliti s vama nekoliko odličnih i besplatnih alata koje možete iskoristiti, a namijenjeni su dizajnu vizualnog sadržaja.

Piktochart

Prvi na red i meni najmiliji alat za izradu vizualnog sadržaj jest Pictochart. Ovaj vizualno simpatični alat nam nudi brojne mogućnosti od kreiranja infografika, do kreiranja vizualnih dijagrama i prezentacija. Uz malo treninga, s ovim alatom možete kreirati odlične slikovne sadržaje. 

Canva

Odličan alat ne samo za kreiranje infografika, nego bilo kakvog vizualnog sadržaja. U Canvi možete kreirati infografike, prezentacije, statistike, Facebook naslovnice te nudi još mnoštvo drugih dizajnerskih rješenja ovisno o vašim potrebama. Canva je odlična jer vam može odlično poslužiti ako nemate previše novca kojime biste platili dizajnera koji će vam kreirati promotivne letke, prospekte i druge materijale. Sve to možete napraviti sami u Canvi, a odlično je to što dizajnerska rješenja u ovom alatu izgledaju jako profesionalno te daju dozu ozbiljnosti.

Creatly

Ako želite kreirati odlične hodograme onda je ovaj alat prava stvar za vas. Na vrlo jednostavan način možete kreirati kvalitetne i privlačne hodograme. Ovaj alat vam nudi 40 različiti vrsta hodograma koje možete izabrati ovisno o vašim potrebama.

Uz ovakve dizajnerske alate ne morate se bojati da ćete napraviti totalni dizajnerski promašaj, zato svakako provjerite ove alate i podijelite svojim klijentima nešto korisno i zanimljivo.