Žena, majka, poduzetnica

Žena, majka, poduzetnica

Online oglašavanje i alati za analizu su zaista fantastična stvar. Omogućavaju vam uvid u različite stvari: 

  • Tko gleda vaše oglase?
  • Što gledaju?
  • Koliko dugo borave na web stranici?
  • ...

Npr. oglašavanje na Facebooku vam omogućava uvid i u spol osoba koje pokazuju interes za vašu ponudu.

Mailchimp - newsletter softver - otkriva tko se prijavljuje na vaš newsletter. A znate li što mi svi ti alati pokazuju (otkad smo krenuli sa projektom “Pucaj od posla!” u kolovozu ove godine)?

Više od 60% osoba koje redovito prate našu Facebook stranicu su žene. Više od 70% osoba koje se prijavljuju na naš newsletter su žene. Većina kupaca knjige “Pucaj od posla!” su žene.

Što mi to govori? Razmišljaju li žene u Hrvatskoj i regiji više o potrebi stručnog usavršavanja od muškaraca? Ne znam i ne želim špekulirati.

Jesu li žene u Hrvatskoj i regiji svjesnije potrebe unošenja pozitivnih novosti u njihovo poduzetničko poslovanje od muškaraca? Ne znam i ne želim špekulirati.

Imaju li žene u Hrvatskoj i regiji manje problema sa egom i priznavanjem vlastitih slabosti od muškaraca? U to sam siguran jer sam i sam muškarac i znam koliko je nama muškarcima teško ponekad priznati vlastite slabosti. Vidim to i kod mnogih muških klijenata poduzetnika. Vidim to i kod mnogih muških prodavača.

Ne bi ponekad priznali da smo u nečemu nedovoljno dobri - pa da nas bog ubije!

Dopustite mi da na ovom mjestu parafraziram poznati refren poznate hrvatske pjevačice. Mi poduzetnici-muškarci možemo jako puno naučiti od žena, majki i prije svega poduzetnica kad je u pitanju pravilan stav prema razvoju poslovanja. 

Žene, hvala vam na interesu za projekt “Pucaj od posla!” - zbog vašeg interesa i zbog toga što od njega mogu naučiti ja sam bolji muškarac!