Prodajnim procedurama spriječite gubljenje živaca!

Prodajnim procedurama spriječite gubljenje živaca!

Ako ste se kao "uslugaš" upustili u svoju prodajnu avanturu tada ste shvatili kako prodaja nije nimalo lagan posao. To je vrsta posla od koje brzo možete spaliti na živce. Dakako, ako želite ostati još dugo u poduzetničkim vodama, tada izgaranje živaca nije opcija za vas. U svojoj prodaji želite povećati brojke, a smanjiti frustracije. A ključ za to su prodajne procedure.

Uvođenjem prodajnih procedura u vaše poslovanje, dobiti ćete jasnu sliku što morate učiniti kako biste ostvarili pozitivan rezultat. Definiranjem svakog koraka omogućit će vam to da nikada ne budete u sumnji koji prodajni korak dalje trebate učiniti. Prodajne procedure i prodajni proces će vam pomoći zbog toga što ćete imati totalni pregled nad svojim prodajnim poslovanje, te ćete ga u svakom trenutku moći nadgledati i što je još važnije KONTROLIRATI. Kontrola je ovdje jako važna, jer kad izgubite kontrolu izgubite i živce.

Klijente ne možete kontrolirati

Upravo zato što klijente i njihove odluke ne možete kontrolirati gubite živce. Svim silama se trudite ostvariti prodaju, ali ono što kuca u glavama klijenata je nedokučivo stoga ne možete znati kakav ćete rezultat ostvariti.

Zato kontrolirajte što možete, a prihvatite ono što ne možete kontrolirati

Dakle, orijentirajte se na proces prodaje, a ne na njen rezultat, odnosno, učinite sve što možete, ali se nemojte ubiti ako vam krajnji ishod nije po volji. Naravno, prihvaćanje ne znači pasivnost. Vrlo često se osvrnite na kvalitetu vašeg prodajnog procesa i njenih procedura te pogledajte što djeluje, a što ne djeluje. Ono što djeluje ostavite i po potrebi nadogradite, a ono što ne valja izbacite.

Uvedite prodajne procedure i držite se one – "Prodajna procedura svaki dan, djeluje na živce kao san."