Živimo u vremenu u kojem će nas potencijalni klijenti prije sresti na internetu nego uživo. Stoga ne poznajem uslugaša koji nije prisutan na internetu, bilo da je riječ o Facebook ili Linkedin profilu, web stranici ili blogu.

Već duže vrijeme potrebno je graditi imidž u oba svijeta kako u virtualnom tako i u realnom svijetu. U realnom svijetu potrebno je samo nekoliko sekundi i par pogleda kako bi netko mogao stvoriti određenu predodžbu o vama u svojoj glavi. U tom vrlo kratkom vremenu onaj tko vas pogleda stvoriti će mišljenje o vama temeljeno na vašem izgledu, načinu odijevanja i stavu tijela.

Što je to na temelju čega netko stvara prvi dojam o vama na internetu posjetom na vašu web stranicu ili posjetom na neki od vaših profila na društvenim mrežama?

Fotografija! Fotografija je ono na temelju čega osoba, koja posjeti vaš profil ili vašu web stranicu, stvara mišljenje o vama.

Pitam se – kakva li vas fotografija predstavlja?

"Selfie" ili kvalitetna poslovna fotografija?

Manite se "Selifija"!

Poplava "selfija" zahvatila je neslućene razine pa je "selfie" postao pomalo iritantan!

"selfie" iz kupaone, dekoltirani "selfie" iz narodnjačkog kluba ili "selfie" raspojasanog mladoženje s Draženom Zečićem u pozadini. Sve su to kreativne katastrofe za koje vi, kao poduzetnici, ne smijete imati mjesto.

Takva vrsta fotografije nije dobar alat niti prihvatljiva opcija kada govorimo stvaranju pravog imidža na internetu.

Ako se stvarno želite predstaviti u najboljem svijetlu, izgraditi pravi imidž te poslati pravu poruku potencijalnim klijentima, investirajte u kvalitetnu poslovnu fotografiju! Unajmite profesionalnog fotografa koji će svojim fotoaparatom istaknuti sve vaše najpozitivnije osobine.

Osim što će vam kvalitetna poslovna fotografija biti od koristi kao profilna slika, iste fotografije možete iskoristiti i na web stranici, brošurama, letcima i drugom promotivnom materijalu na kojem je prikladno staviti svoju fotografiju.