Kako zahvaliti najdražim klijentima?

Kako zahvaliti najdražim klijentima?

Vjerujem da svatko od vas ima nekoliko klijenata "zvijezda". To su klijenti do kojih vam je stalo jer vas rad s njima podsjeća zašto radite to što radite te vas njihovo zadovoljstvo vašim uslugama dodatno motivira da se potrudite biti što bolji "uslugaš".

Isto tako vjerujem da se svatko od vas htio zahvaliti svakom od tih klijenata "zvijezda", no možda ste odustali jer niste pronašli adekvatan način na koji biste iskazali zahvalnost.

Postoji dosta načina na koje se možete zahvaliti,a koji neće biti opterećenje za vaš budžet.

Nazovite ih

Vrlo jednostavno! Podignite slušalicu, uzmite mobitel i bez ikakve druge želje i primisli osim dobre namjere nazovite svoga klijenta zvijezdu i zahvalite mu/joj na vjernosti. Svakom vašem klijentu će vaš poziv zahvale puno značiti s obzirom da to danas rijetko tko radi. Kada ste vi zadnji put primili poziv u kojem vam se određena tvrtka želi zahvaliti na vjernom korištenju njihovih usluga? Ne bih rekao da se takvo što dogodilo nedavno.

Pošaljite pismo

Zbog brzine, efikasnosti i korisnosti e-mail je preuzeo dominaciju nad običnom poštom. Dobiti pismo pisano rukom danas je prava rijetkost stoga nas svaki put obraduje kada dobijemo razglednicu ili pismo pisano rukom. Pošaljite rukom pisano pismo zahvale i istaknite se u očima klijenta.

Iskoristite društvene mreže

Zahvalite se svojim klijentima putem društvenih mreža koje koriste. Svatko voli da bude javno priznat pred prijateljima i kolegama. Omogućite to svojim klijentima preko društvenih mreža.

Organizirajte okupljanje

Organizirajte besplatno okupljanje s vašim klijentima. Ukoliko se vaša tvrtka bavi edukacijama, neka u sklopu okupljanja bude organizirana besplatna edukacija koja će biti korisna za njih i njihovo poslovanje. Fotografirajte se te im pošaljite zajedničke fotografije s događaja.

Promovirajte poslovanje vašeg klijenta

Ovo je namijenjeno onima koji posluju na B2B razini. Promovirajte svojeg klijenta i njegov obrt ili tvrtku na vašoj web stranici. Kreirajte posebnu rubriku na web stranici u kojoj ćete objavljivati sadržaje koji promoviraju obrte i tvrtke vaših klijenata. Napravite kratke intervjue s najdražim klijentima ili napravite kratki promotivni materijal koji će promovirati obrt, tvrtku i poslovanje vašeg klijenta. Ne treba posebno spominjati koliko će klijentima biti drago što netko odaje priznanje za njihov rad.