Funkcionira... Čemu čuđenje?!

Funkcionira... Čemu čuđenje?!

Primio sam telefonski poziv jednog klijenta ovaj utorak. Ponosno mi je, i pomalo sa čuđenjem, javio kako je primijenio tehnike naučene na prodajnom treningu kojeg sam održao par dana ranije za njega i njegove djelatnike. Naveo mi je primjer koji ga je toliko oduševio: klijent je ušao kako bi samo malo pogledao, a izašao je ostavivši, zadovoljan i sretan, preko 7.000 kn u blagajni.

Pa, naravno da funkcionira i naravno da ste uspjeli prodati više, brže i bolje!

Naučili ste nove prodajne tehnike, prilagodili ih svojim potrebama i specifičnostima, uvježbali ih i sistematizirali a zatim primijenili u praksi...

Uspješna prodaja se temelji na provjerenoj "recepturi":

3 kg motivacije

0,5 kg usvojenog i provjerenog prodajnog znanja

1 kg uvježbavanja i sistematiziranja

0,5 kg primjene u praksi

i... "Voila!" - evo prodaje!

"Kilaže" koje sam naveo u recepturi odgovaraju i važnosti svakog sastojka.

Bez vaše motivacije prodaje nema sigurno. Međutim, sama motivacija nije dovoljna da bi "prodajno jelo" imalo onaj okus koji tražimo. Stoga je potrebno kvalitetno prodajno znanje, uvježbavanje i primjena u praksi kako bi postigli pravi okus za svako prodajno nepce.

Stoga, ako ste motivirani i želite povećati prodaju, onda usvojite prodajna znanja, prilagodite ih svojoj usluzi ili ponudi, klijentima ili lokalnom tržištu, uvježbajte ih, sistematizirajte tako da ih mogu savladati i vaši djelatnici (ako ih imate) i primijenite sve u praksi.

Prodajni uspjeh je samo "2 kg" udaljen od vas!!!