CRM u službi vašeg poslovanja

CRM u službi vašeg poslovanja

Sigurno se pitate što je CRM? CRM (Customer Relationship Manager) je računalni program koji omogućuje učinkovito upravljanje svim podatcima koji nastaju putem vaše sustavne komunikacije i izgradnje i razvoja odnosa s postojećim i potencijalnim klijentima. CRM vam omogućava da na jednostavan način nadgledate svaki prodajni proces te svaku njegovu fazu.

Uštedjet ćete vrijeme

Vrijeme je novac, a s alatom kao što je CRM ćete uštedjeti puno vremena. Rokovnici i registratori stvar su prošlosti kada se govori o razvoju odnosa sa klijentima. Korištenjem CRM – a nećete gubiti vrijeme na pretrage po rokovnicima i registratorima kako bi vidjeli kada i kako ste kontaktirali s određenim klijentom. Ovaj alat će vam omogućiti lako unošenje podataka, te brz i pregledan uvid u njih. Tako će te u trenu znati u kojoj ste fazi prodajnog procesa pa ćete se moć posvetiti razvoju kvalitetnog daljnjeg koraka u tom procesu.

Omogućava bolje razumijevanje klijenata

CRM će vam omogućiti bolje razumijevanje vaših klijenata jer ćete imati uvid u povijest vaše komunikacije. Detaljne informacije o vašim klijentima omogućit će vam da im pristupite na osobniji način. Saznat ćete koje su stvarne potrebe vašeg klijenta, a samim time ćete znati treba li prilagoditi prodajni proces, te kakve prodajne strategije primijeniti.

Na tržištu postoji puno različitih CRM programa vi trebate pronaći onaj koji odgovara vašim potrebama.

Nekoliko savjeta ukoliko se odlučite za nabavu takvog programa:

- provjerite da li je CRM koji vas zanima kompatibilan sa programima koje trenutno koristite

- provjerite omogućava li program davanje pristupa podatcima drugim djelatnicima te mogu li se prebacivati podatci iz drugih aplikacija koje koristite u njega

- najvažnije od svega je da CRM za koji se odlučite odgovara potrebama vašeg poslovanja