Razlikujte se od konkurencije!

Razlikujte se od konkurencije!

Ima li išta gore od prosječnosti i neprepoznatljivosti? Vaš osobni odgovor na ovo, po meni, ključno životno pitanje prepustit ću vama.

Međutim, kad je u pitanju vaše prodajno i ukupno poslovanje i prodaja usluga, onda vam neću dopustiti boravak u tržišnom sivilu u kojem vas vaši klijenti neće razlikovati od konkurencije.

Ako ste za vaše klijente samo jedan od mnogih koji nudi isto, onda se vaše šanse za dugoročan poslovni uspjeh značajno smanjuju.

Razlikovati se od konkurencije možete na slijedeće načine:

1. Specijalizirajte se za određenu uslugu ili određenu ciljanu skupinu klijenata

Ukoliko nudite sve svima, tada vaše snage nikad ne mogu doći do izražaja. Ključno je stoga odabrati određenu uslugu po kojoj ćete postati prepoznatljivi, dapače, najbolji! Isto tako se možete odlučiti za određenu vrstu klijenata.

Ako se, recimo, bavite web dizajnom, onda se možete specijalizirati za web stranica turističkih apartmana. Unutar te usluge se možete specijalizirati za ciljanu skupinu vlasnika turističkog smještaja na kontinentu.

To ne znači, naravno, da ćete raditi samo sa ovim uslugama i klijentima, i odbijati druge klijente. Ali, u svakom slučaju želite postati prepoznatljivi po nečemu. Specijalizacija, a ne svaštarenje donosi uspjeh u prodaji usluga!

2. Budite sustavni u komuniciranju vaše posebnosti

Iskoristite sve prodajne kanale kako bi sustavno komunicirali posebnost vaše usluge-ponude ciljanom tržištu i ciljanim klijentima. Web stranica, društvene mreže, reklame,  razgovor sa klijentima 1 na 1.

U svakom trenutku želite biti jasni u poruci zašto ste baš vi taj čiju uslugu treba uzeti-kupiti.Pri tom ne komunicirajte sadržaje vaše usluge, nego krajnje koristi za ciljanog klijenta.

3. Zauzmite poziciju stručnjaka za odabranu uslugu ili ciljanu skupinu klijenata

Imati stručni autoritet u očima tržišta je najbolji način kako se razlikovati od konkurencije i istaknuti se. Baviti se prodajom usluga vrlo često znači biti stručan i školovan u nečemu.

Gradite i razvijajte vašu stručnost do mjere do koje vaša konkurencija ne može tako lako ili brzo doći.Uvijek budite korak ispred njih. Ulažite u sebe i poslovanje.